KAKO DA INSTALIRAM IOS APLIKACIJU?

Zbog promene uslova korišćenja App Store-a od strane kompanije Apple, aplikacije za klađenje su dostupne samo na tržištima na kojima postoji licenca.


U našem slučaju, to je Srbija, ali pošto Srbija još uvek nema zvanični pristup App Store-u, „Rulet Gaja” aplikaciju je trenutno moguće preuzeti samo s hrvatskog App Store-a.


Korisnici koji su ranije verzije aplikacije preuzeli sa nekog drugog App Store-a sada neće dobitijati obaveštenja o ažuriranju i neće moći automatski da preuzmu najnovije verzije. Zato je potrebno da svoj Apple nalog prebace na Hrvatsku i sa njega preuzmu novu verziju aplikacije.


Novi korisnici koji imaju neki drugi App Store neće moći da pronađu aplikaciju kroz pretragu, a oni koji su na hrvatskom hoće.


Promena App Store-a je vrlo jednostavna i za to vam je potreban minut.1. Na iPhone/iPad uređaju kliknite na ikonicu za App Store:


2. Kada se otvori App Store, skrolujte ekran do dna, gde ćete naći informaciju o korisničkom nalogu na iPhone-u:

3. Kliknite na polje Apple ID: mail korisnika koji je uneo za kreiranje Apple ID.


4. Otvoriće se prozorčić na kome treba da se ulogujete na svoj Apple ID. Kako biste to uradili, unesite svoju šifru:

5. Po unosu šifre, otvoriće vam se novi prozorčić sa opcijama:

6. Kliknite na „View Apple ID” i preći ćete na novu opciju – Account Settings.


7. Jedno od ponuđenih polja je „Country/Region” na kome treba da izmenite odabranu državu, odnosno App Store. Kliknite na Country/Region i biće vam ponuđena opcija na kojoj treba da potvrdite izmenu države/App Store-a.

8. Kliknite na Change Country or Region i na sledećem koraku izaberite Hrvatska!

9. Kada kliknete na Hrvatsku, sa desne strane se vidi oznaka da je štiklirano (checkmark) i onda se klikom na Next u donjem desnom uglu ekrana prelazi na sledeći korak, a to je potvrda da želite da promenite državu odnosno App Store.


10. Kliknite u donjem desnom uglu na Agree, pa onda na pop up-u koji će se pojaviti takođe na Agree.

11. Nakon duple potvrde, pojaviće se podaci korisnika. Kliknite na Next u donjem desnom uglu kako biste završili proceduru.

12. Dobićete obaveštenje da je Apple ID spreman za korišćenje na hrvatskom App Store-u. Kliknite na Start Shopping, otvoriće se App Store.


13. U pretrazi ukucajte „Rulet Gaja”, a kada pronađete „Rulet Gaja” aplikaciju, instalirajte je na telefon.

14. Kad otvorite aplikaciju POTREBNO JE DA DOZVOLITE da aplikacija „Rulet Gaja” pristupi Vašoj lokaciji, u suprotnom nećete moći da igrate!

15. Potrebno je da dozvolite da Vam „Rulet Gaja” šalje notifikacije.


Ovim korakom uspešno ste pokrenuli aplikaciju, i sada možete uživati u jedinom online ruletu u Srbiji.


Napomena: Uplatu je moguće izvršiti jedino preko našeg sajta.